Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de bijzondere reden dat Meghan Markle vaak te grote hakken draagt

7 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Hertogin Meghan Markle ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Maar de oplettende kijker ziet iets bijzonders aan haar kleding. Haar hakken zijn namelijk soms te groot voor haar voeten, en dat is niet per ongeluk.

De kleding van Meghan Markle ligt sinds haar verloving met prins Harry onder een vergrootglas. Wat ons opvalt is dat haar schoenen vaak een maat te groot zijn. Al bij de bekendmaking van hun verloving is te zien dat de gleuf tussen Meghan's voeten en hakken groter is dan gebruikelijk.

Lees verder onder de foto. 

Collages (29)

Dat is niet zomaar een 'foutje' van een stylist. Ook bij werkbezoeken kiest de vrouw van prins Harry overduidelijk voor een grotere schoen. 

Lees verder onder de foto. 

Collages (32)

Een te grote maat schoenen dragen lijkt op het eerste oog een flinke modemisser. Met de nadruk op lijkt, want stiekem is het een hele handige truc om blaren te voorkomen. Als je namelijk een hele dag op hakken loopt, kunnen je voeten gaan opzwellen. Heb je dan te krappe schoenen aan? Dan kun je blaren krijgen en dat is niet zo prettig als je de hele dag op hoge palen moet lopen. Iets wat wel van een royal wordt verwacht bij een werkbezoek. Een juist paar schoenen is dan geen overbodige luxe. 

Lees verder onder de foto. 

Collages (30)

Door 'te grote' hakken aan te trekken, kunnen je voeten dus opzwellen zonder dat je hier veel last van gaat krijgen. Met dit in je achterhoofd is het dragen van te grote schoenen nog zo'n gek idee niet. Meghan is overigens niet de enige die voor een grotere maat schoenen kiest. Er zijn veel beroemdheden die dit 'trucje' toepassen om blaren te voorkomen.

Maar hoe voorkom je dan eigenlijk dat die grote schoenen oncomfortabel zitten of zelfs uitvallen? Volgens mode-experts kun je de punt van de hak bijvoorbeeld opvullen met een watje of tissue. Of Meghan Markle dit ook doet is niet bekend. 

Foto's: ANP

Terugblik: Harry en Meghan vijf jaar getrouwd

Lees ook over:

Terugblik: Harry en Meghan vijf jaar getrouwd
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--