Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan moet van rechter delen van tabloid-zaak laten vallen

1 mei 2020 · Leestijd 2 min

Nog voordat de echte rechtszaak tegen de Britse tabloids überhaupt van start gaat, heeft Meghan al een nederlaag moeten incasseren. Vrijdag bepaalde de rechter dat ze drie aspecten van haar aanklacht moet laten vallen omdat deze niet gegrond zouden zijn. Dat meldt Sky News.

De hele zaak draait om de publicatie van vijf artikelen over een brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle in 2019. De tabloids Daily Mail en de Mail on Sunday werden aangeklaagd omdat zij volgens de hertogin van Sussex haar schrijven tegen de regels in en buiten haar weten om publiceerden. Ook zouden delen van de brief volgens Meghan expres bewerkt zijn.

De beklaagde - Associated Newspapers, eigenaar van de tabloids - vroeg de rechter vorige week of sommige delen van de aanklacht van Meghan in de echte zaak achterwege mochten blijven. Zo stelde de beklaagde onder andere dat Meghans beweringen dat de krant "oneerlijk" zou hebben gehandeld en "ongepast gedrag vertoonden" onjuist zijn.

Volgens rechter Mark Warby gingen delen van Meghans claim niet over de kern van de zaak, die draait namelijk volgens hem puur om de publicatie van de vijf artikelen op basis van de brief die Meghan aan haar vader stuurde in augustus 2018. De rechter oordeelde wel dat de gedropte aspecten van Meghans zaak in een later stadium wel kunnen worden behandeld als deze wettelijk gegrond blijken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--