Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan voelde zich onbeschermd door Britse koningshuis

2 juli 2020 · Leestijd 2 min

Meghan voelde zich "onbeschermd" door de koninklijke familie toen ze tijdens haar zwangerschap werd zwartgemaakt door Britse tabloids. Ook werd het haar verboden om zichzelf te verdedigen, staat volgens de BBC in rechtbankdocumenten in de zaak tussen de hertogin van Sussex en de uitgever van de Daily Mail en de Mail on Sunday.

De zaak draait voornamelijk om de publicatie van een handgeschreven privébrief van Meghan aan haar vader Thomas Markle uit 2018. Volgens de hertogin en haar man prins Harry zijn er delen van de brief bewerkt of helemaal niet gepubliceerd en is Meghan daardoor in een kwaad daglicht gezet. Ook zou ze niet zijn ingelicht over de publicatie van de brief.

De brief werd ook besproken toen vijf van Meghans vrienden anoniem over haar vertelden in People Magazine. Dat deden ze omdat zich zorgen maakten en haar wilden helpen, zo staat in de documenten. "Meghan Markle was het onderwerp geworden van een groot aantal valse en schadelijke artikelen van de Britse roddelpers, die emotionele problemen veroorzaakten en haar geestelijke gezondheid onder druk zetten. Omdat haar vrienden haar nog nooit eerder in deze toestand hadden gezien, waren ze terecht bezorgd om haar welzijn, met name omdat ze zwanger was, niet beschermd werd door de koninklijke familie en zichzelf niet mocht verdedigen."

Miljard

In dezelfde documenten stelt het juridische team van Meghan dat de veiligheidskosten rond haar huwelijk met Harry in mei 2018 niet opwegen tegen de inkomsten die het toerisme daardoor genereerde. In totaal zou dat een miljard pond hebben opgeleverd.

Het is nog onduidelijk wanneer de zaak weer verdergaat. Er zijn nog geen data bekend.

Harry en Meghan wonen tegenwoordig in Los Angeles, na een kortstondig verblijf in Canada. In maart legden ze een deel van hun officiële taken voor het Britse koningshuis neer.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--