Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan werkte mee aan biografie Finding Freedom

19 november 2020 · Leestijd 2 min

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft meegewerkt aan de veelbesproken biografie Finding Freedom over haar en haar man prins Harry. Dat melden Britse media op basis van rechtbankdocumenten.

Meghan gaf een vriend toestemming om persoonlijke informatie te verstrekken aan de auteurs van het boek. Ze was bang dat het verhaal rondom haar vader Thomas Markle verkeerd werd opgeschreven en wilde daarom haar kant van het verhaal laten horen.

De medewerking van Meghan kan invloed hebben op de rechtszaak die ze aanspande tegen uitgeverij Associated Newpapers. De hertogin klaagde de uitgeverij aan omdat de krant Mail on Sunday vorig jaar februari een "vertrouwelijke, persoonlijke" handgeschreven brief aan haar vervreemde vader Thomas Markle publiceerde. De advocaten van de uitgeverij beweren dat Meghan haar eigen privacy heeft geschonden door details over haar leven te delen met de auteurs van Finding Freedom.

Medewerking

Eerder bepaalde het High Court in Londen al dat de biografie gebruikt mag worden in de zaak. Tot nu toe werd altijd al aangenomen dat Meghan en Harry op enige wijze meegewerkt hadden aan het boek. Zelf ontkenden ze dat echter.

De rechtszaak zou eigenlijk op 11 januari van start gaan in Londen, maar die datum werd eind vorige maand verplaatst. Wanneer Meghan nu precies in de rechtbank wordt verwacht, is nog niet bekendgemaakt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--