Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mette-Marit deelt familiekiekjes tijdens paasvakantie

15 april 2019 · Leestijd 2 min

De Noorse royals genieten van een weekje paasvakantie in eigen land. Koning Harald en koningin Sonja vieren Pasen traditiegetrouw in de Noorse bergen. Het koningspaar is vrijdag vertrokken naar hun zogeheten Prinsehytta (chalet) in de vallei Sikkilsdalen in het berggebied Jotunheimen.

Harald en Sonja vertrokken vanuit Oslo met de trein naar het berggebied in het oosten van Noorwegen. Vorige maand zei de koning al tijdens het staatsbezoek aan Chili hoeveel waarde het koppel hecht aan hun jaarlijkse paasuitje. "Sikkilsdalen is erg belangrijk voor ons. Daar trekken we ons terug."

Kroonprins Haakon en zijn gezin genieten ook van de paasvakantie. Echtgenote Mette-Marit deelt op Instagram enkele kiekjes van haar medevakantiegangers.

Lees verder onder de foto's.

Voor kroonprins Haakon is het even omschakelen. Zat hij vorige week nog op een tropisch eiland, nu zit de Noorse troonopvolger in de sneeuw.

Haakon bezocht voor zijn paasvakantie Tonga, Fiji en Samoa om meer te leren over de problemen waarmee de eilanden kampen als gevolg van de klimaatverandering en stijgende zeespiegel.

Bron: ANP / Foto's: H.K.H Mette-Marit

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--