Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mette-Marit kreeg extra rust door coronacrisis

9 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Mette-Marit heeft door de coronacrisis wat extra rust kunnen nemen. De echtgenote van de Noorse kroonprins Haakon heeft longfribose en is daardoor snel vermoeid.

"Voor mij was de pandemie een kans om een pauze te nemen die ik anders niet had gehad", zegt Mette-Marit in het programma Sommer i P2 van de Noorse publieke omroep NRK. Ze zegt dat het af en toe knaagde dat ze als chronisch zieke niet meer alles kon doen wat ze wilde.

"Dit jaar hoefde dat niet. Ik heb alles in mijn eigen tempo kunnen doen. De dagen dat ik mij slecht voelde, heb ik kunnen rusten zonder daarover een slecht gevoel te hebben. Het is raar dat ik me nu beter voel dan in de afgelopen jaren."

Zichzelf zijn

Door de ziekte wordt zuurstof niet goed opgenomen waardoor patiënten benauwd of kortademig kunnen worden. Omdat de longfibrose gevolgen ging hebben voor haar agenda, besloot Mette-Marit het nieuws in 2018 naar buiten te brengen. Sindsdien doet de kroonprinses het rustiger aan.

Door de ziekte kijkt de 47-jarige Mette-Marit anders naar het leven. Het is voor haar nu belangrijker om gewoon zichzelf te kunnen zijn zonder dat ze wordt gezien als de kroonprinses.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--