Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mette-Marit onthult rebelse puberstreek

4 september 2019 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen heeft niet altijd een gemakkelijke jeugd gehad. Vooral in haar tienerjaren ervoer ze veel woede en verdriet. Dit onthult de vrouw van kroonprins Haakon in het dinsdag gepresenteerde boek ''Hjemlandet og andre fortellinger'' (Vaderland en andere verhalen) waar ze aan meewerkte.

De 46-jarige prinses vertelt in het boek, waar Noorse media uit citeren, dat ze opgroeide in een gezin dat door velen werd gezien als het ideale plaatje. "We wisten allemaal dat het niet waar was, maar zo zagen we er uit", aldus de kroonprinses, die daardoor erg opstandig werd. Zelfs zo erg dat ze in het derde jaar van de middelbare school al haar haar afschoor. "Ik ging door een fase waarin ik veel pijn had en dat uitte zich in woede en verdriet."

Hoge verwachtingen

Op 16-jarige leeftijd reisde Mette-Marit naar Australië om daar tot de ontdekking te komen dat ze niet altijd alle hoge verwachtingen waar kan maken. "Ik heb altijd geweten dat ik niet goed ben in verwachtingen", zegt ze. Dat doet ze ook al een tijd niet meer in haar rol als kroonprinses. "Het is belangrijk om een leven te leiden waar ik achter kan staan en mezelf kan zijn."

In het boek van Geir Gulliksen vertellen nog twaalf auteurs over hun ervaringen met hun Noorse nationaliteit. 

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--