Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mette-Marit prijst Noorse vrouwenorganisatie

27 februari 2021 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft in een videoboodschap haar waardering uitgesproken voor het werk van de Vrouwengezondheidsorganisatie NKS (Norske Kvinners Sanitetsforening). Die viert vrijdag het 125-jarig bestaan.

Mette-Marit zei dat het werk van NKS niet alleen ten goede is gekomen aan vrouwen. Iedereen in Noorwegen heeft ervan geprofiteerd volgens de kroonprinses. De vereniging heeft volgens haar gezorgd voor een rechtvaardiger land. Ze noemde de strijd voor stemrecht voor vrouwen en het afdwingen van het recht op arbeid. Ook is door de inspanningen van de organisatie de rechtspositie van vrouwen sterk verbeterd.

De royal stond ook stil bij de verbeteringen in de gezondheidszorg in het algemeen die dankzij de inspanningen van de vrouwenorganisatie tot stand zijn gekomen. "NKS is voor ons allemaal van grote waarde", stelt Mette-Marit. "Vrijheid, rechtsgelijkheid, volksgezondheid en welvaart zijn belangrijke pijlers van de trotse geschiedenis van NKS."

NKS is de grootste vrouwenorganisatie van Noorwegen met 40.000 leden in 600 lokale verenigingen. Prinses Astrid is momenteel de beschermvrouwe van de organisatie. Koningin Maud was in 1906 de eerste.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--