Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima heeft vanavond een prijsuitreiking: wat zal ze dragen?

3 dagen geleden · Leestijd 2 min

Vanavond reikt koningin Máxima de Koning Willem I Prijzen uit in Zwolle. De zogenoemde Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven worden elke twee jaar door de koningin uitgereikt. Tijdens de prijsuitreikingen van de afgelopen jaren heeft Máxima een aantal opvallende creaties gedragen, maar er is niet echt één lijn in te ontdekken. We moeten nog even afwachten wat de koningin vanavond uit haar kast zal trekken, maar we kunnen wel alvast terugblikken op voorgaande jaren.

Jurk met dierenprint

De eerste keer dat koningin Máxima de Koning Willem I Prijs uitreikt is in 2014. Voor de gelegenheid trek ze een mouwloze avondjurk met panterprint uit de kast. De koningin heeft het ontwerp van Gucci slechts één keer gedragen.

Lees verder onder de foto's.

máxima_2014
Koningin Máxima draagt een mouwloze jurk van Gucci (2014).

'Oude bekende'

In 2016 is koningin Máxima wederom van de partij voor de tweejaarlijkse prijsuitreiking. Dit keer kiest ze voor een eerder gedragen japon van de Argentijnse ontwerper Graciela Naum.

Lees verder onder de foto's.

máxima_2016
Koningin Máxima draagt een japon van Graciela Naum (2016).

In 2003 droeg Máxima, toen nog prinses, de galajurk ook al eens op de bruiloft van prinses Märtha Louise en Ari Behn (1972-2019).

Lees verder onder de foto's.

Collages (1)
Prinses Máxima op het huwelijk van prinses Märtha Louise (2003).

Zwart-witte outfit

Ondanks de coronapandemie geeft koningin Máxima ook in 2020 acte de présence. Voor de gelegenheid draagt ze een zwarte pantalon met een witte top. Máxima heeft de outfit van Natan eerder gedragen tijdens de opnames van het Kerst Muziekgala in 2018.

Lees verder onder de foto's.

máxima_2020
Koningin Máxima kleedt zich in een zwart-witte outfit van Natan (2020).

Stropdasjurk

De meest recente keer dat koningin Máxima de Koning Willem I Prijs uitreikte, was twee jaar geleden. In 2022 reist ze af naar Groningen, gekleed in een jurk van Mary Katrantzou die ons aan stropdassen doet denken.

máxima_2022
Koningin Máxima draagt een jurk van Mary Katrantzou (2022).

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--