Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Moeder betreurt besluit over 'koningsdochter’

30 maart 2017 · Leestijd 1 min

De moeder van de Belgische 'koningsdochter’ Delphine Boël betreurt dat de rechtszaak over de vaderschapskwestie voorlopig is geblokkeerd. De rechtbank in Brussel verwierp dinsdag Boëls eis om het vaderschap van haar wettelijke vader Jacques Boël te betwisten. Uit een DNA-test is gebleken dat hij haar niet heeft verwekt.

De 48-jarige Boël probeert sinds 2013 via de rechter erkend te krijgen dat zij de dochter is van koning Albert II. Een biologische band alleen volstaat niet om een vader-dochterrelatie aan te tonen, ook de integratie in een familie telt, aldus de rechter. Haar moeder, Sybille de Selys Longchamps, vindt volgens haar advocaat dat de rechtbank een 'fictieve interpretatie' geeft van de relatie tussen Boël en haar wettelijke vader. De Selys zou tussen 1966 en 1984 een relatie met Albert hebben gehad. Delphine Boël heeft aangekondigd in beroep te gaan. Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--