Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe generatie: wie is kroonprins Moulay Hassan van Marokko?

8 mei 2024 · Leestijd 2 min

Kroonprins Moulay Hassan van Marokko wordt vandaag 21 jaar. De jonge prins zal later de troon overnemen van zijn vader, koning Mohammed VI. Maar wie is deze onbekende royal eigenlijk? Wij zoeken het voor je uit!

Moulay Hassan wordt geboren op 8 mei in 2003 in het Marokkaanse Rabat. Hij is de oudste zoon van koning Mohammed VI en Lalla Salma. Een paar jaar later, op 28 februari 2007 wordt zijn jongere zus, Lalla Khadija, geboren.

Lees verder onder de foto's.

Moulay Hassan
De kleine prins Moulay Hassan, kort voor zijn eerste verjaardag. Hij zit op de schoot van zijn vader, koning Mohammed VI.
Moulay Hassan
Het gezin bij elkaar, op de vierde verjaardag van de kleine Lalla Khadija.

Speculaties

Hoewel de kroonprins opgroeit met beide ouders, zijn er in 2018 berichten dat zijn moeder, Lalla Salma, gescheiden zou zijn van de koning. Dat jaar ondergaat zijn vader, koning Mohammed VI een hartoperatie in Parijs, waarbij zijn moeder niet aanwezig lijkt te zijn. Het paleis reageert destijds in noch bevestigende noch ontkennende zin op de speculaties.

Lees verder onder de foto.

Prinses Lalla Salma en haar zoontje Moulay Hassan tijdens de viering van Marokko's
Lalla Salma en haar zoontje Moulay Hassan tijdens de viering van Marokko's Onafhankelijkheidsdag, november 2005.

Toekomstig staatshoofd

De kroonprins wordt op jonge leeftijd voorbereid op zijn toekomst als staatshoofd. Zo bezoekt hij in 2010 de International Edition and Book Fair (SIEL) in Casablanca. Ook ontmoet hij in 2017, op 14-jarige leeftijd, samen met zijn vader de Franse president Emmanuel Macron op het Elysée-paleis in Parijs. De koning en kroonprins zijn daar, samen met vijftig andere wereldleiders, voor de One Planet Summit.

Lees verder onder de foto's

Hassan
De jonge prins brengt in 2010 een bezoek aan de International Edition and Book Fair in Casablanca.
Kroonprins Moulay Hassan
Kroonprins Moulay Hassan en met zijn vader koning Mohammed VI, met de Franse president Emmanuel Macron in 2017.

Verwoestende aardbeving

In 2023 was de prins aanwezig tijdens een officiële vergadering in het Koninklijk Paleis in Rabat. De vergadering werd gewijd aan een onderzoek betreffende een verwoestende aardbeving in Al-Haouz, ten zuiden van het toeristische centrum in Marrakesh.

prins Moulay Hassan
In 2023 was de prins aanwezig tijdens een officiële bijeenkomst in het Koninklijk Paleis in Rabat.

Studiebol

De prins schijnt een echte studiebol te zijn. Zo schijnt hij meerdere talen te spreken. De prins studeert aan de Mohammed VI Polytechnic University in Ben Guerir.

Foto's: ANP

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--