Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waar is prinses Lalla Salma?

23 maart 2018 · Leestijd 2 min

Waar is Lalla Salma en wat is er met haar gebeurd? De echtgenote van de Marokkaanse koning Mohammed VI is wereldwijd onderwerp van speculatie en geruchten, waarbij Spaanse media op basis van een artikel in weekblad Hola meldden dat de koning (54) en Lalla Salma (39) zijn gescheiden.

King-Mohammed-VI-in-Paris-1024x683.jpg

Dat zou ook verklaren waarom de prinses eind vorige maand niet aan het bed van haar man zat nadat hij in Parijs een hartoperatie had ondergaan. Een Marokkaanse regeringswoordvoerder wilde donderdag geen antwoord geven op vragen over Lalla Salma. Het paleis heeft niet gereageerd op de berichtenstroom, in bevestigende noch in ontkennende zin. Marokkaanse media branden hun vingers er niet aan.

De afwezigheid van Lalla Salma viel extra op omdat het Marokkaanse hof, tegen alle gebruiken in, een foto verspreidde van de geopereerde koning, omringd door zijn broer, zussen en twee kinderen. Maar dus niet door zijn echtgenote. Dat riep meteen vragen op, waarbij op enkele sociale media de suggestie werd gedaan dat de opname wellicht door Lalla Salma was gemaakt en dat ze daarom niet op de foto stond. Maar dat bleek al snel onzin.

Streng gereguleerd

Lalla Salma werd tijdens de ziekte van Mohammed VI geen enkele keer in Parijs gezien terwijl op Marokkaanse websites negatieve berichten over haar verschenen. Opmerkelijk want in Marokko is berichtgeving over de koninklijke familie streng gereguleerd. Buitenlandse media merkten ondertussen op dat Lalla Salma sinds vorig najaar niet meer in de openbaarheid was getreden. Ook niet voor evenementen die te maken hadden met haar stichting voor kankeronderzoek.

Van burgermeisje tot prinses

Het burgermeisje Salma Bennani trouwde op 21 maart 2002 met de Marokkaanse koning, die haar de titel van prinses gaf. Uit het huwelijk werden twee kinderen geboren kroonprins Moulay Hassan (14) en prinses Khadija (11). Lalla Salma was de eerste echtgenote van een Marokkaanse vorst die in het openbaar werd gezien en haar man ook in het buitenland vertegenwoordigde. Zo was ze in april 2013 bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--