Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Musical over prinses Diana gaat in première op Netflix

12 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De musical 'Diana: A New Musical' over het leven van de Britse prinses Diana die dit voorjaar voor het eerst te zien moest zijn op Broadway in New York krijgt een bijzondere première. Het stuk zal namelijk eerst te zien zijn op Netflix, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat een Broadway-productie eerst op televisie te zien is en daarna pas in het theater. De première stond eigenlijk voor 31 maart gepland, maar daar moest een streep door vanwege de coronacrisis. Vlak voor New York op slot ging werden nog wel een aantal try-outs van Diana opgevoerd. De musical heeft inmiddels een nieuwe openingsdatum gekregen: op 25 mei 2021.

'Diana' vertelt het leven van de Britse prinses, die haar sprookjeshuwelijk met prins Charles uiteen zag spatten en sinds haar toetreding tot de koninklijke familie dagelijks de voorpagina's van de Britse tabloids sierde. In 1997 kwam Lady Di om het leven door een noodlottig ongeval in Parijs.

Het stuk, met actrice Jeanna de Waal in de hoofdrol, wordt voor Netflix zonder publiek opgenomen in het Longacre Theater. Wanneer 'Diana' op de streamingdienst verschijnt, is nog niet precies bekend. De liefhebbers moeten in ieder geval nog even geduld hebben, want op de musicalsite staat vermeld begin 2021.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--