Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze royals hebben een opvallende muzieksmaak

2 januari 2024 · Leestijd 3 min

Van een rocknummer tot Nederlandstalige muziek, de muzieksmaak van de royals is erg uiteenlopend. Wij hebben de opvallendste en leukste nummers waar de royals naar luisteren op een rij gezet.

#1 Prins William is fan van rockmuziek

De Britse prins William luistert naar veel verschillende soorten muziek, maar er is één nummer dat elke maandag in huize Wales klinkt. William is groot fan van het lied 'Thunderstruck' van de Australische hardrockband AC/DC. "Het is het beste middel voor een maandagochtend. Het maakt je meteen wakker, brengt je in de best mogelijke stemming en je hebt het gevoel dat je alles en iedereen aankan," vertelt de prins in een podcast. En zo vader zo zoon, want ook prins George luistert graag naar muziek van AC/DC. 

Lees verder onder de foto.

William en George muziek
Prins George met zijn vader prins William.

#2 Prinses Estelle headbangt mee met Metallica

Maar William en George zijn niet de enige die van een rocknummer houden. De Zweedse prinses Estelle is namelijk een grote liefhebber van de muziek van hardrockband Kiss en metalband Metallica. Iets wat je misschien niet zou verwachten van de 11-jarige prinses. Ze is zelfs zo fan dat haar ouders haar al mee hebben genomen naar concerten van de bands. 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#3 Catherine, de prinses van Wales is ABBA-fan

Wist je dat Catherine, de prinses van Wales, graag naar de muziek van de Zweedse band ABBA luistert? Ze vindt hun nummers zo leuk dat tijdens het huwelijksfeest van haar en William ABBA-muziek plat werd gedraaid. Er ging zelfs een gerucht rond dat de band speciaal voor hun bruiloft zou optreden, maar dat was helaas niet het geval. 

Lees verder onder de foto.

William en Catherine bruiloft

#4 Prinses Amalia houdt van Nederlandstalige nummers

Het nummer 'Atje voor de sfeer' van René Karst komt misschien niet gelijk in je op, maar het is toch echt een van Amalia's lievelingsliedjes. Ze zou er zelfs elke dag mee opstaan, verklapte ze in het boek dat Claudia de Breij schreef voor Amalia's achttiende verjaardag. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-500501346
Prinses Amalia met het hondje Mambo in haar armen.

#5 Carl Philip gaat goed op Coldplay

De Zweedse prins Carl Philip is een bewonderaar van de muziekgroep Coldplay. Die conclusie kun je trekken uit de muziekkeuze op de bruiloft van de prins. Zanger Salem Al Fakir trad op bij de bruiloft van Carl Philip en prinses Sofia en coverde het lied 'Fix You' van Coldplay voor het pasgetrouwde stel.  

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--