Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Namen van vriendinnen Meghan blijven geheim tijdens rechtszaak

5 augustus 2020 · Leestijd 2 min

In de lopende zaak van Meghan tegen de Britse tabloids over een gepubliceerde brief aan haar vader mogen de namen van de vriendinnen van de hertogin van Sussex geheim blijven. Dat heeft de rechter woensdag bepaald.

De zaak tussen de vrouw van de Britse prins Harry en Associated Newspapers gaat over artikelen die de krant Mail on Sunday had gepubliceerd. Daarin stonden delen van een handgeschreven brief die Meghan had gestuurd naar haar vader Thomas Markle, met wie ze een verstoorde relatie heeft.

Vijf vriendinnen van Meghan hadden anoniem in een interview met People hun versie van het verhaal van Meghan en haar vader verteld zonder dat de hertogin daar toestemming voor had gegeven of erom had gevraagd. Zij konden mogelijk als getuigen worden opgeroepen in de zaak tussen de hertogin van Sussex en Associated Newspapers.

Meghans advocaat had gepleit voor anonimiteit van de vriendinnen, omdat hij bang was voor inbreuk op hun privacy als hun naam bekend zou worden. Volgens Associated Newspapers moesten de namen wel bekendgemaakt worden omdat de vrouwen "belangrijke potentiële getuigen over een belangrijk onderwerp" zijn. De rechter heeft dus besloten dat het voorlopig nog even niet hoeft.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--