Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De mooiste Natan outfits van Máxima en Mathilde

11 november 2023 · Leestijd 3 min

Het Belgische modehuis Natan bestaat 40 jaar. Koningin Máxima en koningin Mathilde zijn groot liefhebber van de ontwerpen van Edouard Vermeulen en hebben dan ook een flinke collectie van zijn kleding in hun kast hangen. Dit zijn hun mooiste Natan outfits!

Beide koninginnen verschijnen regelmatig in kleding van Natan. Het zijn er te veel om allemaal op te noemen en dus zijn dit een aantal van de mooiste jurken van couturier Edouard Vermeulen.  

Koningin Máxima

Onze koningin kiest graag voor creaties van Natan. Zo ook bij belangrijke gelegenheden, zoals het moment dat prinses Beatrix de Akte van Abdicatie ondertekende en Máxima zich koningin mocht noemen. 

Máxima Natan

Bij het staatsbezoek aan Zuid-Afrika haalde de koningin deze witte jurk met rode en blauwe bloemen uit haar koffer.

Máxima Natan

Tijdens een bezoek aan het buitenland zien we altijd wel een outfit van Natan voorbijkomen. Dit groene exemplaar heeft prachtige opgehoogde schouders. 

Máxima Natan

En wie kan zich het bekende en gedurfde leren jurkje nog herinneren? Ook deze showstopper is van de hand van Edouard. 

Máxima Natan

Als gast op het huwelijk van de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie kiest Máxima voor deze okergele en grijze outfit met lampenkap mouwen. Omdat het design redelijk minimalistisch is, kan ze uitpakken met een opvallende hoed met fazantenveren.

Máxima Natan

Koningin Mathilde

Net als haar collega draagt koningin Mathilde op het moment dat zij koningin wordt een lichtroze jurk van Natan. 

Mathilde Natan

Voor haar eerste staatsieportret als koningin kiest ze voor een elegante koningsblauwe galajurk. 

Mathilde staatsieportret 2013

Tijdens de nationale feestdag van België zien we Mathilde vaak in een ontwerp van Edouard. In 2017 droeg ze een lichtroze jurk met bloemen en de lampenkap mouwen die Máxima ook in haar kast heeft hangen.

Mathilde Natan

Naast lichtroze houdt Mathilde ook wel van een knalkleur op zijn tijd en dus verschijnt ze een paar jaar later op de nationale feestdag in deze okergele japon.

Mathilde Natan

Bij een bezoek aan Wenen kiest Mathilde voor donkergroen en draagt ze deze beeldige jurk met grote strik aan de voorkant. 

Mathilde Natan

In Blauw Bloed zie je een reportage over de liefde van koningin Máxima en koningin Mathilde voor Natan. Vanavond om 20.05 uur op NPO2! 

Koningin Paola laat handgeschreven briefje achter bij haar favoriete modehuis

Lees ook over:

Koningin Paola laat handgeschreven briefje achter bij haar favoriete modehuis

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--