Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker kijken: 12x de mooiste galajurken van koningin Mathilde

4 september 2023 · Leestijd 3 min

Op een staatsieportret, tijdens een banket of bij een koninklijke bruiloft, koningin Mathilde draagt vaak prachtige jurken. Wij zetten haar 12 mooiste galajurken op een rij!

Ze is net iets langer dan een jaar getrouwd wanneer koningin Mathilde (dan nog prinses) in een glamorous jurk verschijnt. Als een echte filmster loopt ze in januari 2002 het Paleis op de Dam binnen voor de verjaardag van koningin Beatrix. 

Mathilde verjaardag Beatrix

Mathilde wordt vaak uitgenodigd voor koninklijke huwelijken en verschijnt dan in een prachtige japon. Voor de bruiloft van kroonprinses Victoria van Zweden draagt ze een zwierige roze japon met één schouder. 

Mathilde bij huwelijk Victoria

En bij de bruiloft van de Zweedse prins Carl Philip, komt Mathilde in een blauwe jurk met kralen op de bovenkant. Ze maakt de look af door het Diadeem der Negen Provinciën te dragen. 

Mathilde huwelijk prins Carl Philip

Tijdens staatsbezoeken draagt de Belgische koningin prachtige creaties. Bij het staatsbezoek aan Nederland in 2016 kiest Mathilde voor een mooie donkerrode jurk van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. 

Mathilde contraprestatie 2016

Ook afgelopen juni verschijnt de koningin in een ontwerp van Taminiau bij het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan België. De champagnekleurige japon heeft geborduurde 3D-bloemen aan de onderkant van de rok. 

Mathilde contraprestatie 2023

Bij het inkomend staatsbezoek van China in 2014 is de stralende Mathilde gekleed in het koningsblauw. 

Mathilde staatsbezoek China

En wanneer president Macron en zijn vrouw in 2018 op bezoek komen, ziet de koningin er heel stijlvol uit in een bordeaux rode japon van Armani. 

Mathilde staatsbezoek Frankrijk

Maar Mathilde draagt ook graag een jurk met strakkere lijnen en kiest vaak voor een cape. Zo kiest ze tijdens het inkomend staatsbezoek van Zwitserland voor een roze japon met een cape. 

Mathilde staatsbezoek Zwitserland

Net als een simpele look, houdt Mathilde van een glimmende glitterjurk. In Japan draagt ze in 2019 een wel heel stralende outfit. De gouden jurk met kant is volledig bedekt met glinsterende steentjes. 

Mathilde Japan 2019

En bij een staatsbezoek aan Denemarken verschijnt de koningin in deze rode jurk die van top tot teen bedekt is met glitter. 

Mathilde Kopenhagen

Als koningin worden er ook af en toe staatsieportretten gemaakt en moet Mathilde er koninklijk uitzien. Zo draagt ze voor haar eerste officiële staatsieportret een simpele blauwe japon met een elegante boothals van ontwerper Edouard Vermeulen. 

Mathilde staatsieportret 2013

Voor de staatsieportretten in 2018 kiest ze voor een wat opvallendere jurk van Armani. De roze creatie laat Mathilde eruitzien als een stijlvolle en sierlijke koningin van België. 

Mathilde staatsieportret 2018
Lekker kijken: 12x de mooiste galajurken van prinses Charlène

Lees ook over:

Lekker kijken: 12x de mooiste galajurken van prinses Charlène
Lekker kijken: 12x de mooiste galajurken van koningin Letizia

Lees ook over:

Lekker kijken: 12x de mooiste galajurken van koningin Letizia

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--