Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Monegaskische royals vieren nationale feestdag in stijl

19 november 2023 · Leestijd 3 min

Het is vandaag feest in Monaco! Voor de nationale feestdag Fête du Prince (Feest van de Prins) is de hele prinselijke familie op stap. Zo zwaaien prins Albert, prinses Charlène en hun tweeling enthousiast naar het toegestroomde publiek. En dat levert deze leuke beelden op.

Elk jaar op 19 november is heel Monaco in rep en roer voor Fête du Prince. Op deze zondag trekt de hele prinselijke familie, dus ook de zussen van prins Albert en hun aanhang, erop uit om mee te doen aan de festiviteiten in het vorstendom. Traditiegetrouw start de nationale feestdag met een speciale mis in de Kathedraal van Monaco. Ook is er een militair defilé op het plein voor het prinselijk paleis. De feestdag wordt afgesloten met een vuurwerkshow in de haven.  

Lees verder onder de foto.

ANP-484243761

Het gezin van Albert en Charlène geniet van nationale feestdag

Prins Albert en prinses Charlène genieten zichtbaar van de nationale dag in Monaco. De tweeling prinses Gabriella en prins Jacques wordt in december 9 jaar oud. En zoals we van de tweeling gewend zijn, zijn Gabriella en Jacques vandaag in de nationale kleuren van Monaco gekleed. Hier vind je de leukste foto's van de tweeling van voorgaande jaren. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-484252198
ANP-484255291
monaco-nationale-feestdag
V.l.n.r. prinses Caroline, prinses Gabriella, prinses Charlène, prins Jacques en prinses Stéphanie op de nationale feestdag van Monaco in 2023.

Prinses Charlène in nationale kleur

Prinses Charlène draagt een ensemble in het rood, een van de nationale kleuren van Monaco. Deze paart ze met hoge suède laarzen van Manolo Blahnik en oorbellen met robijnen van Graff uit de collectie van 2016. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-484240850

Vorig jaar koos de prinses voor een lange witte jasjurk met een grote zwarte hoed. Het jaar daarvoor, in 2021, was prinses Charlène helemaal niet aanwezig tijdens de nationale feestdag. De Monegaskische prinses kampte dat jaar met erge gezondheidsklachten waarvoor ze in behandeling was. Haar kinderen hielden op die feestdag een tekening omhoog waarop stond dat ze hun moeder mistten. Gelukkig gaat het nu zover wij weten goed met de gezondheid van de prinses. Prins Albert en zijn vrouw verschijnen steeds vaker in het openbaar. 

Hier vind je alle outfits van prinses Charlène op de nationale feestdag in één overzicht. 

Monegaskische royals stralen in Chanel

De Monegaskische royals zijn al jaren vaste klant van het Franse modehuis Chanel. Prinses Caroline en haar dochter Charlotte Casiraghi zijn beiden bevriend geweest met modeontwerper Karl Lagerfeld, die jarenlang het creatieve brein van Chanel was. Ook na zijn overlijden blijven de twee steevast Chanel dragen. Zo ook vandaag. Charlotte schittert in een tweed wol mantelpakje van Chanel in de kleur bordeauxrood. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-484255495
V.l.n.r. Pierre Casiraghi Charlotte Casiraghi, Raphael Elmaleh en Balthazar Rassam.

Prinses Caroline kiest ook voor Chanel maar voor de klassieke kleurencombinatie van zwart en wit. Haar elegante mantelpakje combineert ze met een witte brede hoed en suède pumps van Christian Louboutin. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-484255600
Prinses Caroline van Hanover met Maximilian Casiraghi op het balkon.

Ook Beatrice Borromeo, de vrouw van Pierre Casiraghi, is vandaag van de partij. Zij draagt een prachtig bordeauxrode outfit met een bijpassende hoed, beiden vervaardigd van velours. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-484249029
Beatrice Borromeo samen met haar man Pierre Casiraghi en hun zoons Stefano (2017) en Francesco (2018).

Ook de jongste dochter van prinses Caroline is van de partij. Prinses Alexandra vergezelt haar familieleden op het balkon om naar de festiviteiten te bekijken. 

ANP-484254549

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--