Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Next stop op treintour William en Catherine: Cardiff Castle

8 december 2020 · Leestijd 2 min

William en Catherine zijn dinsdag aangekomen bij Cardiff Castle om daar te praten over de invloed van het coronavirus op het toerisme. Het bezoek is onderdeel van de Royal Train Tour die het paar aflegt.

Ook praatten ze daar met studenten over hun mentale gezondheid in tijden van een pandemie. Zondag stapten de hertog en hertogin van Cambridge in de trein om meer dan 2000 kilometer te reizen. Tijdens de tour ligt de nadruk op het bedanken van mensen in de frontlinie voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis. Ze bezoeken onder meer personeel van verzorgingshuizen, leerkrachten, schoolkinderen en vrijwilligers.

Lees meer onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maandag waren William en Catherine in Manchester om te praten met mensen uit de voedingsindustrie. "Jullie hebben niet alleen ons land staande gehouden, maar jullie hebben ook ons ​​hart verwarmd door ons het allerbeste van de mens te laten zien", schreef William daarover op Instagram.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kritiek

Vaughan Gething, de minister van gezondheid in Wales, heeft kritiek geuit op de treinreis die prins William en zijn vrouw Catherine momenteel ondernemen. Nu de coronabesmettingen in Groot-Brittannië weer stijgen, vindt hij het onverstandig dat de Cambridges Wales aandoen.

"Ik heb liever dat niemand onnodig ergens op bezoek gaat", aldus Gething donderdag op de vraag van BBC Radio 4 of het bezoek van de royals op het juiste moment komt of niet. Gething zei vervolgens dat hij hoopt dat mensen het bezoek van William en Catherine niet verkeerd zullen opvatten. Het gaat hierbij volgens de minister vooral om mensen die twijfelen over of het wel goed is wat de overheid hen opdraagt te doen tijdens de coronacrisis.

"Mensen hebben altijd een verdeelde blik op de monarchie, maar hun bezoek is geen excuus voor mensen om zich dan maar anders te gedragen en te doen alsof alles wat we iedere dag in de gezondheidszorg zien gebeuren niet plaatsvindt."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--