Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Unieke beelden: Nicolás Guillermo even terug in Nederland voor doop van dochter

19 mei 2024 · Leestijd 3 min

Een dag na Koningsdag komen verschillende leden van de koninklijke familie bij elkaar voor een bijzondere gelegenheid in Den Haag. Nicolás Guillermo, de zoon van prinses Christina (1947-2019) is in Nederland en laat zijn dochter dopen. Aangezien Nicolás in de Verenigde Staten woont, zullen zijn familieleden hem niet vaak zien. Daar kwam onlangs verandering in, toen de royals naar de doopplechtigheid van Nicolás' dochter kwamen. Bekijk de unieke beelden hieronder.

Wie is Nicolás Guillermo?

Voor we verder gaan, frissen we eerst het geheugen even op. Nicolás Daniel Mauricio Guillermo wordt geboren op 6 juli 1979 als tweede zoon van prinses Christina (1947-2019) en Jorge Guillermo. Nicolás heeft een broer Bernardo en een zus Juliana. We zien hem alleen in het openbaar tijdens belangrijke gebeurtenissen, zoals de inhuldiging van zijn neef Willem-Alexander en de uitvaart van zijn moeder prinses Christina.

Lees verder onder de foto's.

Bijzondere foto's uit het leven van prinses Christina
De drie kinderen van prinses Christina: Bernardo, Nicolás en Juliana.
Juliana_en_Nicolas_Guillermo_inhuldiging_2013
Juliana en Nicolás Guillermo tijdens de inhuldiging van Willem-Alexander in 2013.
Kinderen prinses Christina 2019
De kinderen van Christina, Nicolas, Juliana en Bernardo, bij de uitvaart van hun moeder op 22 augustus 2019.

Nicolás Guillermo laat dochter dopen

Omdat Nicolás Guillermo zelden in het openbaar verschijnt, weten we ook weinig over zijn privéleven. Voor zover bekend woont en werkt hij in de Verenigde Staten. Ook is Nicolás de trotse vader van twee jonge kinderen: zoon Joaquín en dochter Carmen. Laatstgenoemde werd laatst dus gedoopt in Den Haag. Een bijzondere gelegenheid waar aardig wat familieleden op af kwamen.

Lees verder onder de foto.

nicolas_dochter
Nicolás met zijn dochter Carmen.

Rond 15:30 uur arriveert Nicolás die zondag met zijn partner en twee kinderen in Den Haag. Het kerkje waar de doopdienst plaatsvindt, ligt op steenworp afstand van Paleis Huis ten Bosch. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dan ook allebei aanwezig bij de doop van hun achternichtje. Ook de vader van Nicolás, Jorge Guillermo, is afgereisd naar Den Haag.

Lees verder onder de foto's.

nicolas
Nicolás met zijn partner en kinderen.
jorge_guillermo
Jorge Guillermo, de vader van Nicolás.

Prinses Irene is eveneens van de partij en arriveert met haar schoondochter, prinses Annemarie. Bij de aankomst wordt Irene liefdevol omhelst door haar twee kleindochters Zita en Gloria, de kinderen van prins Jaime en prinses Viktória. Verder is prinses Margarita aanwezig met haar dochters, Julia en Paola. Even later arriveren ook prins Constantijn, prins Pieter-Christiaan en prinses Anita. Wanneer alle genodigden in de kerk zitten, gaan de deuren dicht en voltrekt de doopdienst zich buiten het zicht van de camera's.

margarita_dochters
Prinses Margarita met haar dochters Julia en Paola.
irene_zita
Prinses Irene wordt omhelst door haar kleindochter Zita.
irene_annemarie
Prinses Irene en haar schoondochters prinses Annemarie.
jaime_viktoria_dochters
Prins Jaime en prinses Viktória met hun dochters Zita en Gloria.
anita_constantijn_pc
Prinses Anita, prins Constantijn en prins Pieter-Christiaan.

Beeld: ANP & Blauw Bloed

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--