Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In de spotlights: wie is Nicolás Guillermo?

6 juli 2021 · Leestijd 4 min

Nicolás Guillermo, de jongste neef van koning Willem-Alexander. Hij is de tweede zoon van prinses Christina (1947-2019) en Jorge Guillermo. Nicolás is een van de Oranjes die we misschien wel het minst kennen. Een goede reden om hem eens in de spotlights te zetten.

Geboorte

Nicolás is geboren op 6 juli 1979 als tweede kind van prinses Christina en Jorge Guillermo. Hij heet voluit Nicolás Daniel Mauricio Guillermo. Nicolás is half Cubaans, want zijn vader is op 1 augustus 1946 geboren in Havana, in Cuba. Net als zijn oudere broer Bernardo (1977) en zus Juliana (1981) komt hij ter wereld in het Academisch ziekenhuis in Utrecht, hoewel zijn ouders in die jaren in New York wonen.

Babyfoto_Nicolas_Guillermo.jpg

Enkele dagen na zijn geboorte, om precies te zijn op zaterdag 14 juli, wordt Nicolás gedoopt op Paleis Soestdijk. Bij zijn doop zijn onder anderen aanwezig koningin Juliana, de moeder van Jorge Guillermo, prinses Irene en prins Carlos Hugo, en zijn peettante prinses Margriet.

Lees verder onder de foto's.

Op 31 mei 1980 zien we de kleine Nicolás voor het eerst, en gelijk ook voor het laatst, tijdens het jaarlijkse defilé op Paleis Soestdijk. Vanwege de inhuldiging van koningin Beatrix niet op 30 april maar een maandje later. Vanaf 1981 vieren de Oranjes Koninginnedag in het land.

Lees verder onder de foto's.

Opgroeien in New York en Nederland

De jarige brengt zijn eerste levensjaren door in New York. In 1984, het jaar waarin zijn oma Juliana haar 75e verjaardag viert, verhuist het gezin naar Nederland. Totdat de bouw van Villa Eikenhorst - de latere woning van Willem-Alexander en Máxima - in 1987 klaar is, wonen Christina en Jorge met hun drie kinderen in een vleugel van Paleis Soestdijk.

Na de lagere school volgt Nicolás het middelbaar onderwijs aan het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum in Den Haag. In 1996, na de scheiding van zijn ouders, verhuist hij met zijn moeder en broer Bernardo weer naar New York. Zusje Juliana gaat in eerste instantie mee maar vertrekt in 1999 naar haar vader in Londen.

Lees verder onder de foto's.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten behaalt Nicolás zijn diploma. De artistieke aanleg van moeder Christina zien we niet alleen bij Bernardo (meubelontwerper) en Juliana (kunstschilder) maar ook bij Nicolás terug. Na twee jaar op de Drew University in Madison kiest hij voor een studie grafische vormgeving in Florida. Vanaf 2005 runt hij zijn eigen bedrijf, Nico Design. Na enkele woonjaren in Florida keert hij terug naar zijn geliefde stad New York.

Familiegelegenheden

Voor belangrijke familiegebeurtenissen pakt Nicolás het vliegtuig naar Nederland. In 2013 geeft hij acte de présence bij de inhuldiging van zijn neef Willem-Alexander, viert hij het huwelijk van zijn neef Jaime mee, en komt hij over voor de begrafenis van prins Friso. In de zomer van 2019 hebben we Nicolás voor het laatst gezien, bij de uitvaart van zijn moeder prinses Christina. Aan de zijde van zijn zus Juliana, zoals vaker de afgelopen jaren. 

Lees verder onder de foto's.

Nicolás en Chrissy na afloop van het kerkelijk huwelijk van prins Carlos en prinses Annemarie in Brussel, 20 november 2010.
Nicolás en Chrissy na afloop van het kerkelijk huwelijk van prins Carlos en prinses Annemarie in Brussel, 20 november 2010.

In het verleden heeft Nicolás een relatie gehad met de Amerikaanse Chrissy Eynon. Zij was aanwezig bij het huwelijk van zijn broer Bernardo en ex-schoonzus Eva in 2009. Een jaar later, op het kerkelijk huwelijk van zijn neef prins Carlos liep zij eveneens aan zijn arm. Behoefte aan publiciteit heeft Nico - zoals hij genoemd wordt - in ieder geval niet. Zijn Instagram-account is privé.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP en Nationaal Archief

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--