Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Niet alle Luxemburgse royals vieren nationale feestdag mee

24 juni 2022 · Leestijd 2 min

Het groothertogdom Luxemburg vierde donderdag feest. Ieder jaar wordt op 23 juni de nationale feestdag - de officiële viering van de verjaardag van groothertog Henri - gevierd. Henri (67) is in april jarig, maar al sinds de regeertijd van zijn grootmoeder, groothertogin Charlotte, wordt de verjaardag van het staatshoofd gevierd aan het begin van de zomer.

De festiviteiten begonnen in het hele groothertogdom aan de vooravond van de nationale feestdag met onder meer een fakkeltocht en een grote vuurwerkshow in de hoofdstad.

Donderdag ging de feestdag van start met een officiële plechtigheid in de Philharmonie Luxemburg met muziek, toespraken en de uitreiking van onderscheidingen aan Luxemburgers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Naast het groothertogelijk paar waren hun kinderen Guillaume, Louis en Alexandra, schoondochter Stéphanie en kleinzoon Gabriel (16) aanwezig. Prins Sébastien, prins Félix en echtgenote Claire ontbraken bij de festiviteiten.

Lees meer onder de foto's.

Groothertog_Henri_en_Maria_Teresa_Luxemburg
Erfgroothertog_Guillaume_en_Stephanie
Prinses_Alexandra_prins_Louis_en_zoon_Luxemburg
Luxemburgse_royals_feestdag


Na de bijeenkomst in de concertzaal nam groothertog Henri met zijn oudste zoon Guillaume een militair defilé af. 's Middags volgde nog een kerkdienst, het Te Deum.

Defile_Henri_Guillaume
Defile
Henri_en_Maria_Teresa_Te_Deum
Guillaume_en_Stephanie_Te_Deum
Alexandra_Louis_en_zoon_Te_deum
Royals_na_Te_Deum
Te_Deum

Foto's: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--