Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Net binnen! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan op staatsbezoek naar...

7 december 2023 · Leestijd 2 min

Leuk nieuws zo op de valreep van het jaar: koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan opnieuw op staatsbezoek. In de tweede helft van maart 2024 gaat het koningspaar naar...

Het inkomende staatsbezoek van de Republiek Korea moet nog beginnen (deze is volgende week red.), toch kondigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) al hun volgende bezoek aan. In de tweede helft van maart gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar de Socialistische Republiek Vietnam. Dit op uitnodiging van president Vo Van Thuong. 

Ook leuk om te lezen: dit deed prins Constantijn in Sri Lanka.

Het koningspaar gaat op staatsbezoek naar Vietnam

Wat de invulling van het staatsbezoek precies gaat zijn is nog niet bekend. De RVD meldt dat dit staatsbezoek "een bevestiging van de brede bilaterale relatie als geheel, met bijzondere aandacht voor duurzame ontwikkeling." 

Koningin Máxima is al een keer eerder in Vietnam geweest. In 2017 bezocht de koningin van 30 mei tot 1 juni het land in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Koningin Mathilde is begin dit jaar nog naar Vietnam gevlogen voor Unicef. Deze reis kijk je hier terug. 

maxima-vietnam-2017
Koningin Máxima in Vietnam in 2017.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--