Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe foto: Joachim en Marie zijn vandaag 12,5 jaar getrouwd!

24 november 2020 · Leestijd 2 min

De Deense prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie vieren vandaag hun koperen bruiloft. Ter gelegenheid van deze bijzondere dag deelt het paar een nieuwe foto, gemaakt door hun dochter prinses Athena.

De Deense prins Joachim is inmiddels alweer vele jaren getrouwd met Marie. Deze foto deelden ze ter ere van hun 12,5 jarig huwelijk in 2020.
De Deense prins Joachim is inmiddels alweer vele jaren getrouwd met Marie. Deze foto deelden ze ter ere van hun 12,5 jarig huwelijk in 2020.

Precies 12 ½ jaar geleden trouwde prins Joachim van Denemarken met Marie, op 24 mei 2008. De huwelijksceremonie vond plaats in de Møgeltønder-kerk. Vandaag de dag vieren zij hun koperen huwelijk in besloten kring. De foto van Joachim en Marie is gemaakt in Parijs, waar het stel momenteel met hun twee kinderen verblijft.

Lees verder onder de foto.

Ook deelde het Deense koningshuis een bijzondere video van het huwelijk van Joachim en Marie in 2008. Volgens de traditie van de Møgeltønder-kerk in Zuid-Jutland zat het bruidspaar in het midden zit van een stevig vastgebonden rozenhart op de grond. De ceremonie zelf werd uitgevoerd door de voormalige koninklijke biechtvader, bisschop Erik Norman Svendsen. Het privé-huwelijksdiner vond vervolgens plaats in kasteel Schackenborg.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Onlangs gaf Joachim een interview, voor het eerst sinds zijn hersenoperatie afgelopen zomer. De Deense prins, die een bloedstolsel in zijn hersenen had, vertelde daarin dat hij zich goed voelt, maar er naar eigen zeggen nog niet is. "Ik ben dankbaar dat ik nog leef", vertelde hij aan de Deense zender DR.

Foto: H.H. Prinsesse Athena

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--