Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe foto van jarige prins George (5)

22 juli 2018 · Leestijd 2 min

Het is feest in het gezin van prins William en hertogin Catherine. Prins George viert zondag zijn vijfde verjaardag. Ter gelegenheid van zijn verjaardag gaven ze zaterdagavond laat een nieuwe foto van hun zoon vrij.

De nieuwe foto van George is op 9 juli gemaakt door Matt Porteous. Hij fotografeerde het prinsje na de doopceremonie van zijn broertje Louis.

William_George.jpeg

George Alexander Louis kwam op 22 juli 2013 ter wereld in St Mary’s Hospital in Londen. Het prinsje is na zijn vader en opa prins Charles derde in lijn van de Britse troonopvolging. De jarige heeft momenteel schoolvakantie. Sinds september 2017 gaat hij naar de Thomas’s Battersea School.

Herinneringsmunt.jpg

Herinneringsmunt

De Royal Mint grijpt de vijfde verjaardag van prins George aan voor het uitgeven van een nieuwe herdenkingsmunt. De officiële Britse geldmaker heeft een speciale munt van vijf pond gemaakt waarop een afbeelding staat van de legende van St. George and the Dragon, in Nederland beter bekend als Sint-Joris en de draak. Op de achterkant staat de overgrootmoeder van George, koningin Elizabeth, afgebeeld.

De munt is voor 13 pond verkrijgbaar. Ook zijn er speciale edities in goud en in zilver voor respectievelijk 500 pond en 82,50.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--