Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe portretten van Máxima, Amalia, Alexia en Ariane

30 september 2017 · Leestijd 2 min

Zaterdag zijn er nieuwe, officiële portretten vrijgegeven van koningin Máxima en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Fotograaf Erwin Olaf heeft de portretfoto's gemaakt. De foto's werden gemaakt ter gelegenheid van koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag.

Veertigste verjaardag

Erwin Olaf maakte in 2011 al een reeks portretten voor -toen nog- prinses Máxima's veertigste verjaardag. Vanaf 30 september is het nieuwe portret, samen met vele andere koninklijke portretten, te bewonderen in het Museum Jan Cunen in Oss.

Vrouwen van Oranje – Portretten van vijf koninginnen

De tentoonstelling ‘Vrouwen van Oranje -Portretten van vijf koninginnen’ geeft een historisch overzicht van vijf generaties powervrouwen: de Nederlandse vorstinnen Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Máxima. Tegelijkertijd biedt de expositie een uitgebreid kunsthistorisch overzicht van diverse kunstenaars, stijlen en media van eind negentiende eeuw tot nu: Emma poseerde voor Jan Toorop, Thérèse Schwartze portretteerde Wilhelmina, Juliana stond portret voor Sierk Schröder, Marte Röling legde Beatrix vast, en Erwin Olaf Máxima. Deze portrettengalerij geeft bovendien inzicht in de wijze waarop de vrouwen zich door de jaren heen aan de toeschouwer presenteerden.

copyright: RVD, fotograaf: Erwin Olaf

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--