Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe rol voor prinses Margriet

23 september 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet is lid geworden van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours. Zij neemt de functie over van haar vorig jaar overleden zus prinses Christina, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

5 september 1991: prinses Christina met Izhar Elias, dat jaar de winnaar van het concour.
5 september 1991: prinses Christina met Izhar Elias, dat jaar de winnaar van het concour.

Eerder werd al bekend dat Margriet zaterdag de winnaars van de finale het Prinses Christina Klassiek Concours in een video bekendmaakt. Ruim vierhonderd jonge musici tussen 12 en 22 jaar namen deel aan de voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. Van hen werden er 23 geselecteerd voor de finale waarin zij tien minuten optreden voor jury en publiek. Deze optredens worden op woensdag, donderdag en vrijdag uitgezonden via de website en sociale media van het Prinses Christina Concours.

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Dertig jaar geleden verbond prinses Christina haar naam aan het concours.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--