Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Britse koninklijke familie geniet van bloemenshow

24 mei 2023 · Leestijd 3 min

De Britse prinses Beatrice en haar man Edoardo hebben de jaarlijkse Chelsea Flower Show bezocht als vervangers van prinses Eugenie. Die verwacht elk moment haar tweede kind. De 34-jarige Beatrice maakte haar opwachting bij een showtuin in Horatio's Garden, die is ontworpen voor mensen met ruggenmergletsel en gekoppeld is aan een goed doel met dezelfde naam.

De zwangere prinses Eugenie is beschermvrouwe van het goede doel, en plaatste dinsdag een foto's van haar zus en Edoardo op Instagram. "Ik ben zo'n trotse beschermvrouwe van dit goede doel", zei ze erbij. "En mijn zus vond het gisteren erg leuk om op bezoek te gaan."

Tekst gaat verder onder de foto.

Beatrice, Chelsea Flower Show 2023

Koningin Elizabeth

De Chelsea Flower Show is een jaarlijks evenement. Elk jaar komen leden van de koninklijke familie langs bij de beroemde show. Ook koningin Elizabeth bezocht de show geregeld gedurende haar zeventig jaar als koningin. Elizabeth was tot haar dood beschermvrouwe van de RHS. Dit jaar is er een tuin waarmee zij wordt herinnerd.

Tekst gaat verder onder de foto.

Elizabeth_Chelsea_Flower_Show
Mei 2022: koningin Elizabeth koos voor het bezoek heel toepasselijk een fleurige bloemenjurk.

Catherine

Catherine, de prinses van Wales, picknickte maandag met schoolkinderen tijdens de Flower Show. De vrouw van prins William bracht een onaangekondigd bezoek aan het evenement, een dag voordat de show officieel begint.

Tekst gaat verder onder de foto.

Catherine, Chelsea Flower Show 2023

"Hoi iedereen, leuk jullie te ontmoeten", zei Catherine voordat ze op een kleedje plaatsnam bij een groepje kinderen. "Zijn jullie hier al eens eerder geweest?" de prinses ontmoette leerlingen van verschillende scholen tijdens de Children's Picknick. Het is de eerste keer dat de picknick met schoolkinderen plaatsvindt tijdens het evenement.

Tekst gaat verder onder de foto.

Catherine, Chelsea Flower Show 2023

Het bleef niet alleen bij de picknick. De prinses kreeg ook een tour door de verschillende tuinen en maakte tekeningen voor de kinderen, waaronder een tekening van bloemen op een roze vel.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Catherine, Chelsea Flower Show 2023
Catherine, Chelsea Flower Show 2023

Charles & Camilla

Net als schoondochter Catherine kregen ook koning Charles en koningin Camilla maandag een rondleiding bij de Chelsea Flower Show. Dat is te zien op beelden die door royaltyverslaggevers werden gedeeld op Twitter. Ook op foto's is te zien hoe het koninklijk paar maandagavond arriveert terwijl de zon nog flink schijnt.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Charles, Chelsea Flower Show 2023
Camilla, Chelsea Flower Show 2023

Charles en Camilla bekeken de show. Koningin Camilla is op foto's onder meer te zien op een schommelbank, omringd door veel groen. Eerder op de avond arriveerden ook prinses Alexandra en enkele andere leden van de koninklijke familie al in Chelsea.

Camilla, Chelsea Flower Show 2023

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--