Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alleen het leukste! Nog even dit over het koninklijke weekend!

18 juli 2022 · Leestijd 3 min

Het afgelopen weekend is er weer het nodige voorbijgekomen op het gebied van royalty. Daarom geven we even een handig overzichtje van het afgelopen weekend. Zo ben je weer helemaal op de hoogte.

Camilla heeft zondag haar 75e verjaardag niet groots gevierd. Een woordvoerder van Clarence House liet weten dat de hertogin van Cornwall "een klein familiediner" houdt. Prins Charles was de gastheer van het etentje op Highgrove House in Gloucestershire. Haar twee kinderen en haar jongere zus waren uitgenodigd. Ook haar volgers op social media werden getrakteerd! Naast de schitterende foto die Catherine maakte, mocht fotograaf Chris Jackson haar theedrinkend in de tuin met hond vastleggen. Is het geen leuk plaatje?

Camilla 75 jaar Chris Jackosn credits hond thee
GOAALL!!

De Spaanse prinsessen Leonor en Sofia hebben zaterdagavond de wedstrijd van hun landgenoten tijdens het EK voetbal voor vrouwen bijgewoond. In het Brentford Community Stadium in Londen zagen zij hoe Spanje met 1-0 won van Denemarken.

Na de zege gingen de prinsessen naar de kleedkamers om de voetbalsters te feliciteren met hun winst.

Feestende Estelle

Prinses Estelle is vrijdagavond flink los gegaan bij een concert van de Zweedse zangeres Molly Sandén. De 10-jarige dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel was samen met prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia bij het optreden aanwezig. Sofia en Carl Philip zijn goed bevriend met Molly Sandén. In ons land is zij bekend van haar deelname in 2006 aan het Junior Eurovisiesongfestival. In 2019 zong ze liedjes in voor de film The Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Ze heeft twee zussen die ook deel hebben genomen aan het Junior Eurovisie Songfestival.

Glibberige vriend

Pieter van Vollenhoven vierde zaterdag dat het Wereld Slangendag is. De 83-jarige dierenvriend en man van prinses Margriet deelt op Twitter een zelfgemaakte foto van een slang.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Van Vollenhoven staat bekend om zijn liefde voor dieren en de natuur en deelt daar regelmatig wat over. Zo is hij beschermheer van de Vogelbescherming Nederland. Ook was hij tot eind 2014 voorzitter van de Stichting Nationaal Groenfonds, het fonds voor financiering van projecten voor natuur, bos en landschap in Nederland.

ANP/BLAUW BLOED

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--