Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald en koningin Sonja bezoeken rampgebied storm Hans

14 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Afgelopen vrijdag bezochten de Noorse koning Harald en koningin Sonja het rampgebied van storm Hans. De storm richtte veel schade aan in Noorwegen. Door de hevige regenval ontstonden er aardverschuivingen en overstromingen waardoor veel Noren hun huizen moesten ontvluchten en hun bezittingen kwijtraakten.

Het Noorse koningspaar is erg betrokken bij de getroffenen door het natuurgeweld. Koning Harald en koningin Sonja bezochten daarom vrijdag een van de zwaarst getroffen gebieden: Mjøndalen, een plaatsje op zo'n 50 kilometer afstand van Oslo. Daar spraken ze met de slachtoffers en hulpverleners. 

Het Noorse koningspaar leeft mee met de getroffenen

Koning Harald en koningin Sonja werden na hun aankomst bijgepraat over de huidige staat van zaken in het rampgebied. Storm Hans is gaan liggen, maar het vele water moet nog steeds ergens heen. De Noorse grond is inmiddels verzadigd en door de bergen kan het water niet makkelijk richting zee. Daardoor staat het water in de meeste Noorse rivieren nog steeds hoog. 

Lees verder onder de foto.

harald-sonja-rampgebied-hans
Koning Harald en koningin Sonja bezoeken rampgebied.

Ook kroonprins Haakon leeft mee 

Kroonprins Haakon bezocht zaterdag Fall i Søndre Land. Daar zag hij hoe vrijwilligers, de gemeente, hulpdiensten en burgers zich inzette tegen het water. De Noorse kroonprins vond dat naar eigen zeggen "indrukwekkend om te zien," zo liet hij op het officiële Instagram-account van het Noorse koningshuis weten. 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Eerder die dag bezocht hij ook de plaats Hønefoss waar 1900 mensen zijn geëvacueerd. Daar zag hij welke werkzaamheden worden verricht om de bewoners zo snel mogelijk weer thuis te krijgen. 

Foto's: ANP / Instagram

Noorse royals vieren nationale feestdag

Lees ook over:

Noorse royals vieren nationale feestdag

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--