Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noorse koninklijke familie dankt voor condoleances

13 januari 2020 · Leestijd 2 min

De koninklijke familie van Noorwegen heeft maandag een dankwoord geplaatst op de website van het koningshuis. De familie bedankt voor alle steunbetuigingen en medeleven na het overlijden van Ari Behn, de ex-echtgenoot van prinses Märtha Louise en de vader van de koninklijke kleinkinderen Maud, Leah en Emma.

De Noorse royals bedanken in hun bericht tevens iedereen, zowel in binnen- als buitenland, die hen kerstgroeten en nieuwjaarswensen heeft gestuurd.

Gezondheid koning Harald

De Noorse kroonprins Haakon heeft maandag een update gegeven over de gezondheid van zijn vader. Koning Harald is herstellende maar blijft voorlopig nog wel in het ziekenhuis, zo vertelde hij aan de media. De kroonprins is momenteel regent en neemt de taken van zijn vader waar.

De 82-jarige Harald werd woensdag opgenomen in het Rikshospital in Oslo omdat hij last had van duizeligheid. Volgens Haakon waren de afgelopen weken zwaar en waarschijnlijk iets te druk voor zijn vader. Naar verwachting kan koning Harald later deze week het ziekenhuis verlaten.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--