Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noorse prinses krijgt bijzonder cadeau van opa en oma

29 augustus 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Ingrid Alexandra wordt zaterdag bevestigd als lid van de Luthers-evangelische kerk in Noorwegen. De 15-jarige dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit krijgt daarom een bijzonder cadeau van haar opa en oma. Koning Harald en koningin Sonja geven hun kleindochter traditionele Noorse klederdracht.

Het kostuum, een zogeheten bunad, is een replica van wat vrouwen tussen 1800 en 1850 droegen in de Noorse provincie Telemark. Ingrid Alexandra heeft zelf ook een bijdrage geleverd aan het ontwerp, maar ook oma was nauw betrokken bij het maken van het cadeau. De prinses, tweede in de lijn van troonopvolging, zal haar nieuwe kleding ook dragen tijdens haar confirmatie.

Plechtigheid

Voor de geloofsbelijdenis, een belangrijk familiefeest, zijn ook haar peetouders uitgenodigd. Dat zijn in het geval van Ingrid Alexandra koning Felipe van Spanje, kroonprins Frederik van Denemarken, de Zweedse kroonprinses Victoria, haar tante prinses Märtha Louise en Marit Tjessem, haar andere oma.

De plechtigheid vindt plaats in de kapel van het Koninklijk Paleis, waar de prinses in april 2004 ook is gedoopt. De dienst wordt geleid door Kari Veiteberg, de bisschop van Oslo.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--