Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Noorse royals delen foto's familievakantie

13 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De koninklijke familie van Noorwegen is afgelopen week gezamenlijk op vakantie gegaan. Koning Harald en koningin Sonja en de gezinnen van kroonprins Haakon en zijn zus Märtha Louise bezochten met elkaar de eilandengroep Lofoten, in het noorden van Noorwegen.

Het Noorse hof deelde donderdag verschillende foto's van de vakantie. Zo is er een familieplaatje aan boord van het koningsschip Norge en is te zien dat de familie aan wal ging om wandelingen door de natuur te maken.

De 83-jarige Harald ontbreekt op de laatste beelden, maar Sonja (eveneens 83) is wel in actieve sportkledij te bewonderen terwijl ze met haar kinderen en kleinkinderen op stap is en van de uitzichten geniet. Het gezelschap trok in een week tijd van het uiterste puntje van de Lofoten in het plaatsje Å naar Raftsundet. 

Lees verder onder de foto's.

Harald en Sonja deden eerder deze zomer ook andere plaatsen aan met het koningsschip 'Norge', zoals Mågerø in het zuiden van Noorwegen.

Ook kroonprins Haakon bracht de zomer door in het zuiden in Sørlandet. Eind juli deelde het hof al vakantiefoto's toen Haakon en zijn echtgenote Mette-Marit en kinderen Ingrid Alexandra (16) en Sverre Magnus (14) op het Noorse dwergeiland Dvergsøya voor de kust van Kristiansand waren. Daar vierde Haakon ook zijn 47e verjaardag.

Bron: ANP / Foto's: Kongehuset.no en ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--