Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oeps... Elizabeth moppert over wereldleiders

15 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth weet tot haar ergernis nog steeds niet welke wereldleiders er straks naar de klimaattop in Glasgow komen. De vorstin mopperde donderdag over de top in een gesprek met haar schoondochter Camilla en Elin Jones, de parlementsvoorzitter van Wales. Het gemor werd per ongeluk ook door een microfoon in de buurt werd opgevangen... oeps!

"Het is toch wel buitengewoon dat ik zoveel over de top hoor, maar ik weet nog steeds niet wie er komt. We weten alleen van mensen die níet komen. Het is trouwens erg irritant als die (wereldleiders) praten maar niks doen", aldus de 95-jarige vorstin.

Onder de wereldleiders die naar verwachting niet komen is China's president Xi Jinping. Zijn land is goed voor naar schatting een derde van alle uitstoot van broeikasgassen en voor de helft van alle kolencentrales op de wereld. De klimaatconferentie van de Verenigde Naties begint 31 oktober in de grootste stad van Schotland en duurt dertien dagen. Elizabeth gaat er ook naartoe.

De koningin was donderdag bij de opening van het parlementaire jaar van Wales. Ze was daar samen met haar zoon prins Charles en met zijn vrouw Camilla. Elizabeth hield traditiegetrouw een toespraak tijdens de opening van het Senedd, zoals de volksvertegenwoordiging heet. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--