Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vrouwelijke royals zijn verknocht aan dit type halslijn, kijk maar!

27 februari 2024 · Leestijd 2 min

De off-shoulder halslijn gaat het helemaal worden dit modeseizoen en dat hebben veel vrouwelijke royals al goed in de gaten. Of het nu op een rode loper, een gala of een staatsbanket is: deze halslijn wordt vaak tevoorschijn gehaald. Anno 2024 dragen we vooral eenvoudige tops met deze halslijn, maar een galajurk mag natuurlijk ook. Deze koninginnen en prinsessen doen het al even voor.

Tijdens de internationale modeweken werd het duidelijk: de off-shoulder halslijn gaan we steeds vaker terugzien. Geen verrassing voor de royaltykenner, want vrouwelijke royals zijn al járen dol op deze trend. Zo zien we hertogin Meghan geregeld met een off-shoulder trui en jurk. En ook Catherine, de prinses van Wales laat weleens haar ontblote schouders zien. De trend zelf gaat al veel verder terug, want Brigitte Bardot zette de off-shoulder top voor het eerst op de kaart in de jaren zestig.

Ook interessant om te lezen: dit zijn de trendkleuren van 2024.

Chic en uitdagend tegelijk

Omdat de top een klein beetje bloot maar grotendeels bedekt is, is hij ook geschikt voor vrouwelijke royals. Zeker wanneer de rest van de outfit degelijk en elegant is. Nieuwsgierig hoe je deze halslijn dan zo mooi mogelijk draagt? Deze royals laten zien welke kant je met een off-shoulder top of japon op kunt. Welke outfit met deze halslijn is jouw favoriet?

meghan-trooping-the-colour
Hertogin Meghan laat zien dat de off-shoulder halslijn uiterst klassiek staat in een poederroze kleur met bijpassende hoed.
Catherine-offshoulder
Catherine, de prinses van Wales kiest voor een hele eenvoudige off-shoulder jurk. Door de zwart-witte kleur is de japon enorm chic en de ontblote schouders maken het toch spannend.
Máxima_jumpsuit
Catherine, de prinses van Wales is niet de enige die voor dit ontwerp kiest, want koningin Máxima heeft eenzelfde exemplaar. Maar onze koningin kiest voor een jumpsuit in plaats van een japon.
mary-offshoulder
Less is more? Deze boodschap gaat niet op voor koningin Mary. De Deense Mary draagt hier een galajurk met kant, transparante stof én een off-shoulder halslijn.
meghan-offshoulder
Tijdens The Invictus Games in Nederland droeg hertogin Meghan een simpele off-shoulder top die ze paarde met een zwarte pantalon.
maxima-off shoulder
Je moet even goed kijken, maar ook koningin Máxima kiest wel eens voor de off-shoulder halslijn. Dit keer in de vorm van een galajurk tijdens een diner met toen nog kroonprins Frederik. De koningin paart de halslijn met een statement parelketting.
Catherine-groene-offshoulder
Catherine, de prinses van Wales verrast hier in een neongroene japon met deze halslijn.
meghan-offshoulder
Hertogin Meghan laat hier ook zien dat een off-shoulder japon enorm geschikt is voor de rode loper.
letizia-off-shoulder
Koningin Letizia kiest voor de zomerse variant tijdens een zomervakantie op Mallorca.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--