Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontwerper Edouard Vermeulen dankbaar

30 april 2013 · Leestijd 2 min

Edouard Vermeulen is koningin Máxima 'heel, heel erg dankbaar' voor de kans die hij heeft gekregen om de jurk te ontwerpen die ze droeg tijdens de abdicatie.

Op Radio 1 zegt de ontwerper van het Belgische modehuis Natan verder dat hij het erg leuk vond om ook de jurkjes van de prinsesjes te mogen maken.

Dat hij ook de 'kleine jurkjes' mocht maken, kwam voor de Belg als een totale verrassing. Máxima zou hem min of meer bij toeval hebben gevraagd of hij ook niet kon helpen met de stof voor de jurkjes. "Een hele leuke opdracht, eigenlijk heb ik dat nooit eerder gedaan."

Vermeulen is geen onbekende voor de koningin. De twee kennen elkaar al sinds 2002. "Ik heb haar 12 jaar geleden ontmoet voor het huwelijk met Willem-Alexander. Ze kwam langs in mijn winkel. Later hebben we elkaar beter leren kennen tijdens een diner."

Uiteindelijk was zijn eerste klus voor Máxima het ontwerpen van de kleding die ze droeg tijdens het Nationaal Huwelijksfeest in de Amsterdamse ArenA op de dag voor het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--