Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op bezoek! Koningin Máxima doet een rondje Rotterdam

7 april 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag een aantal werkbezoeken gebracht in Rotterdam. Ze ging langs bij de Valentijnsschool in Rotterdam-Delfshaven en bij petrochemiebedrijf Huntsman Holland BV in Rotterdam-Botlek, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De bezoeken stonden in het teken van de pilotprojecten rond de invoering van zelf-en sneltesten in het onderwijs en het bedrijfsleven om het coronavirus te bestrijden.

De Valentijnsschool is een van de 22 basisscholen die deelneemt aan Operatie Fastlane. Dit is een samenwerkingsverband van VNO-NCW, MKB-Nederland en de overheid om werknemers door middel van sneltesten een veilige werkomgeving te bieden als zij niet vanuit huis en op 1,5 meter afstand kunnen werken.


Lees verder onder de foto's.

De school test het personeel twee keer per week met een sneltest, waarbij de uitslag een kwartier later volgt. Máxima kreeg bij de Valentijnsschool te horen hoe de operatie is opgezet. Ook nam ze een kijkje bij het testen en sprak ze met personeel over hun ervaringen met de sneltest en het belang van de betrokkenheid van de ouders van de leerlingen.

Bij Huntsman Holland BV maken ze gebruik van een ademtest, waarbij de uitslag direct bekend is. In de teststraten van het bedrijf hoorde de koningin hoe de testen worden toegepast. Medewerkers lichtten toe hoe de pilot verloopt en welk effect het testbeleid heeft op de onderhoudsstop en productie. Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, vertelde Máxima onder meer over het belang van preventief testen op de werkvloer en welk perspectief sneltesten verschillende sectoren kan bieden als de pilot succesvol is afgerond.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--