Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opa Harald verrast prinses Ingrid Alexandra op verjaardag

22 januari 2022 · Leestijd 2 min

Koning Harald van Noorwegen heeft zijn kleindochter Ingrid Alexandra vrijdag een bijzonder cadeau gedaan voor haar 18e verjaardag. De prinses werd verrast met het Grootkruis in de koninklijke Noorse Orde van Sint Olav, heeft het hof bekendgemaakt. Ook kreeg de dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit een portretspeld van haar opa.

De decoraties werden vrijdag tijdens een besloten ceremonie in het Koninklijk Paleis in Oslo overhandigd. Het Noorse hof deelde naast een nieuw drie-generatieportret ook een nieuwe familiefoto. Op de laatstgenoemde foto poseren niet alleen het Noorse koningspaar en het kroonprinselijk gezin maar ook Ingrid Alexandra's halfbroer Marius en oma Marit.

Lees verder onder de foto's.

Prinses Ingrid Alexandra heeft op haar verjaardag ook een vergadering van de ministerraad bijgewoond in het koninklijk paleis in Oslo. Naast haar opa koning Harald was haar vader hierbij aanwezig.

Donderdag, de dag voor haar 18e verjaardag, bezocht de oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit al het Noorse parlement, premier Jonas Gahr Støre en het Hooggerechtshof. Bekijk hier de foto's van deze bezoeken of de nieuwe verjaardagsfoto's.

Foto's: Kimm Saatvedt - Det kongelige hoff en ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--