Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ophef over nieuwe foto's Mathilde

15 januari 2013 · Leestijd 2 min

De Belgische prinses Mathilde viert zondag 20 januari haar 40ste verjaardag. Naar aanleiding van die verjaardag heeft het koninklijk paleis maandag zes foto's van de prinses verspreid.

Naast vier portretten van de prinses, verspreidde het paleis verder een meer statige foto met prins Filip (52) in het paleis en een herfstopname in het park met de vier kinderen Elisabeth (12), Gabriël (9), Emmanuel (7) en Eléonore (4).

In België is met verbazing gereageerd op de foto's van de hand van fotograaf Michel Gronemberger. Op de foto's ziet de vrouw van prins Filip er 'onnatuurlijk jong' uit, melden de media. Volgens de website Clint.be moet de prinses "een magische anti-rimpelcrème in haar make-upkast hebben staan", want er is geen rimpeltje in haar gezicht te ontdekken.

Het algemene oordeel is dat de foto's met Photoshop zijn bewerkt. De fotograaf ontkent dit. Hij schrijft op zijn blog: "Ik heb speciale lichttechnieken gebruikt. Ik wilde aan mijn foto's een klassevolle, vrouwelijke stijl geven, die de elegantie van de prinses toont. Geen decor, alleen het zuivere wit van mijn studio waar ik ging schilderen met lichtbronnen."

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--