Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opnieuw protesten in Duitsland tegen Thaise koning

Activisten willen dat Thaise Koning vertrekt

14 mei 2020 · Leestijd 2 min

In de nacht van woensdag op donderdag is er met lichtprojecties op de Thaise ambassade in Berlijn gedemonstreerd tegen koning Vajiralongkorn. Ook werd met dia's aandacht gevraagd voor de schending van mensenrechten door de Thaise regering en het leger. Op Twitter verschenen foto's van het protest.

Het was de tweede keer in een week dat op deze wijze door de organisatie PixelHelper werd geprotesteerd. Vorige week gebeurde dat bij hotel Sonnenbichl in Garmisch-Partenkrichen waar de koning verblijft en bij het raadhuis in de Beierse gemeente. De projecties bestaan uit dia's met teksten en foto's van onder meer Vajiralongkorn.

(lees verder onder de foto's)

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De actiegroep wil dat de Thaise Koning uit Duitsland vertrekt. Sinds 2007 brengt Vajiralongkorn, die in 2016 zijn vader opvolgde als koning, zijn tijd voornamelijk door in Beieren, waar hij ook een aantal huizen bezit. Dit jaar was hij nog maar vier dagen in Thailand.

In Thailand zelf is de afgelopen dagen ook met lichtprojecties geprotesteerd en aandacht gevraagd voor democratie en mensenrechten, maar zijn geen directe verwijzingen naar de koning gebruikt vanwege de draconische wetten op majesteitsschennis.

Foto's: ANP en Twitter 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--