Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo zetten de Oranjes zich tijdens de feestdagen in voor goede doelen

10 december 2023 · Leestijd 2 min

In de kerstperiode wordt er altijd extra aandacht aan goede doelen geschonken. De Oranjes doen ook aan deze traditie mee. Zo bezoekt koningin Máxima jaarlijks een muziek kerstgala en schonken de royals vroeger chocolademelk voor de hofhouding in. Scroll verder om te zien voor welke goede doelen zij zich inzetten tijdens de kerstperiode.

Nog 15 dagen en dan is het kerst! Deze hele decembermaand trakteren we je op de website van Blauw Bloed op inspirerende en warme verhalen. En natuurlijk geven we ook af en toe een cadeautje weg. Vandaag zoeken we uit met welke goede doelen de royals zich bezighouden rondom de feestdagen.

#1 Koningin Máxima

Traditiegetrouw woont Máxima elk jaar het Kerst Muziekgala bij. Dit gala wordt georganiseerd door het goede doel Méér Muziek in de Klas, waar de koningin erevoorzitter van is. Zoals de naam al doet vermoeden, is het doel om meer tijd in de klas te besteden aan muziek. Ook dit jaar wordt het gala weer georganiseerd, dat tijdens de kerstdagen op televisie te zien zal zijn.

Lees verder onder de foto's.

Kerst-Muziekgala-Máxima-2021
Koningin Máxima tijdens het Kerst Muziekgala in 2021.
Kerst-Muziekgala-Máxima-2019
Koningin Máxima tijdens het Kerst Muziekgala in 2019.
Kerst-Muziekgala-Máxima-2018
Koningin Máxima tijdens het Kerst Muziekgala in 2018.

#2 Koningin Juliana

De kerstperiode is onder andere een tijd om na te denken over de dingen waar je dankbaar voor bent. Als attent gebaar voor de hofhouding schonk koningin Juliana daarom elk jaar koppen chocolademelk voor de hofhouding. Zo kon de koningin haar personeel bedanken. 

Lees verder onder de foto.

Kerstviering-chocolademelk-1963
1963: Juliana en haar dochters schenken chocolademelk voor hun personeel tijdens de jaarlijkse kerstviering.

#3 Prinses Beatrix

Het chocolademelk schenken groeide uit tot een lange traditie. Zo waren prinses Beatrix en prins Claus ook vaak van de partij. Soms hielp prins Willem-Alexander ook mee. Voor een terugblik van eerdere edities klik je hier.

Kerstviering-chocolademelk-1976
1976: Beatrix en Claus schenken met Willem-Alexander chocolademelk voor hun personeel tijdens de jaarlijkse kerstviering.

Ben jij al helemaal klaar voor de kerstdagen? Ontdek hieronder welk personage je bent uit de EO-kersttest.

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe mee!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--