Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oude woning van prinses Diana krijgt plaquette

1 april 2021 · Leestijd 2 min

Een oude woning van prinses Diana in Londen krijgt een blauwe plaquette. De beroemde blauwe gedenkplaat in de Britse hoofdstad is voor locaties waar oud-stadsbewoners hebben gewoond of gewerkt. Zij worden daarmee geëerd voor hun inzet voor de stad. Waar de plaquette voor Diana precies komt is nog niet duidelijk. Er wordt naar verluidt gedacht aan de Earls Court-flat in Knightsbridge, waar ze woonde voor haar huwelijk met prins Charles in 1981.

De bekendmaking van de locatie volgt later dit jaar. De plaquette voor Diana volgt na een enquête van Royal Heritage, de organisatie achter de gedenkplaten, waarin inwoners van Londen werd gevraagd welke vrouwen zo'n blauwe gedenkplaat 'verdienden'. Volgens de directeur van Royal Heritage is het geen verrassing dat daaruit Diana kwam. "Haar bekendheid en populariteit zijn amper afgenomen in de 25 jaar nadat ze is overleden. Dat komt deels door het gemak dat Diana uitstraalde en waarmee zij met iedereen kon communiceren", aldus Anna Eavis.

Naast Diana krijgen ook vijf andere vrouwen een gedenkplaat op gebouwen waarin zij gewoond of gewerkt hebben. Zo komt er onder meer een plaquette op het oude huis in Oost-Londen van kristallograaf Kathleen Lonsdale (1903-1971).

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--