Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oudste kleinzoon koningin Elizabeth gaat scheiden

11 februari 2020 · Leestijd 2 min

De oudste kleinzoon van de Britse koningin Elizabeth, Peter Phillips, gaat na 12 jaar huwelijk scheiden van zijn Canadese vrouw Autumn. De scheiding komt niet als een verrassing voor de Britse koninklijke familie. De oudste kleinzoon van koningin Elizabeth kondigde het nieuws eind 2019 al aan, zo blijkt uit het statement dat de twee dinsdag hebben verspreid.

Buckingham Palace wil niet op het nieuws reageren omdat het om een privégelegenheid gaat. In het statement van Peter en Autumn wordt wel vermeld dat hun beide families bedroefd zijn door het nieuws.

Het huwelijk

Peter was de eerste van Elizabeth's kleinkinderen die in het huwelijksbootje stapte. Na een tijdje te hebben samengewoond trouwden Peter en Autumn in 2008 in de St George’s Chapel in Windsor.

Het paar is "na enkele maanden van discussie" tot de conclusie gekomen dat een scheiding het beste voor hen en hun twee kinderen is. Ze gaan de voogdij over hun dochters, de 9-jarige Savannah en 7-jarige Isla, delen.

De 42-jarige Peter is de zoon van prinses Anne en momenteel vijftiende in lijn van troonopvolging.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--