Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oudste zoon Mette-Marit viert negentiende verjaardag

13 januari 2016 · Leestijd 2 min

Marius Borg Høiby viert woensdag zijn negentiende verjaardag. Het Noorse hof heeft geen details bekendgemaakt over de verjaardagsviering. Marius is volgens de koninklijke website 'de oudste van de kinderen in het kroonprinselijk gezin'.

De in 1997 geboren Marius Borg Høiby is zoon van kroonprinses Mette-Marit en haar toenmalige vriend Morten Borg. Van een huwelijk is het nooit gekomen en in 2001 trouwde Mette-Marit met de Noorse kroonprins Haakon. 'Kleine' Marius werd meteen in de koninklijke familie opgenomen en was de ster op de bruiloft. Hij heeft geen officiële verplichtingen en maakt, anders dan zijn halfzus prinses Ingrid Alexandra en halfbroer prins Sverre Magnus, geen aanspraak op de troon. Hij draait echter volledig mee in het koninklijke familieleven, inclusief optredens op de nationale feestdag en bij het foto-uurtje voor Kerstmis. Marius heeft ook een eigen vermelding op de koninklijke website, anders dan bijvoorbeeld de kinderen van prinses Märtha Louise.

Marius-Mette.jpg

Beperkingen zijn er ook: toen hij een aantal jaren geleden foto's plaatste op Instagram, verried dat meteen waar het kroonprinselijk paar uithing, reden om zijn foto's voortaan af te schermen. Op Tumblr is hij nog wel te vinden. De relatie van Marius met zijn stiefvader en met het koningspaar heet uitmuntend te zijn. Maar ook met zijn natuurlijke vader Marten Borg is er nog goed contact, aldus Noorse media. Dit weekeinde vieren zijn stiefgrootouders koning Harald en koningin Sonja hun zilveren regeringsjubileum, waarbij ook hij aanwezig zal zijn. Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--