Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Overzicht: de outfits van koningin Máxima tijdens Koningsdag

24 april 2023 · Leestijd 3 min

Het is bijna zover, Koningsdag 2023! Donderdag 27 april viert de koninklijke familie feest in Rotterdam. Om alvast in de stemming te komen hebben wij speciaal voor het jubileumjaar alle Koningsdag-outfits van koningin Máxima op een rijtje gezet!

2013

Máxima, Inhuldiging 2013

Deze japon in royal blue zal vast iedereen herkennen. Tijdens de inhuldiging in de Nieuwe Kerk in Amsterdam droeg koningin Máxima deze iconische jurk en cape van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. 

2014

Máxima, Koningsdag 2014

Voor haar allereerste Koningsdag in De Rijp en Amstelveen koos de koningin voor deze nauw aansluitende jurk met geplooide mouwtjes van het Belgische modehuis Natan. De japon is bedekt met pailletten en kraaltjes in art-decomotief. 

2015

Máxima, Koningsdag 2015

In Dordrecht zagen we koningin Máxima in deze felroze Natan jurk van dupion zijde. Hierbij droeg de koningin een rode wollen cape van de Zara.

2016

Máxima, Koningsdag 2016

Een jaar later verscheen de koningin opnieuw in een ontwerp van Natan. In de Overijsselse stad Zwolle draagt Máxima een satijnen rok met bloemenprint. Het was een frisse dag, daarom combineert de koningin haar roze top met een bijpassend vestje.

2017

Máxima, Koningsdag 2017

In 2017 werd Koningsdag gevierd in Tilburg. Heel toepasselijk koos Máxima voor een outfit van de Brabantse ontwerper Jan Taminiau.

De stof van de mantel is gemaakt van donkerblauw chenille en okerkleurige glanskatoen. Het Tilburgse Textielmuseum ontwikkelde de stof speciaal voor de koningin. In de bijpassende jurk zijn metalen kettinkjes geborduurd zodat de rok mooi blijft hangen. 

2018

Máxima, Koningsdag 2018

Een jaar later zagen we de koningin in Groningen met deze super leuke baret! Bij het hoedje droeg ze een tule jurk met rood borduurwerk en een bijpassende mantel.

2019

Máxima, Koningsdag 2019

Tijdens Koningsdag 2019, in het Utrechtste Amersfoort, draagt Máxima een linnen culotte en een bijpassende top. De outfit heeft een heel toepasselijk oranje tintje door de kleurige bloemen.

2020

Máxima, Koningsdag 2020

In 2020 werd Koningsdag ingetogen gevierd bij de Oranjes thuis en onlangs de beperkingen zag koningin Máxima er beeldig uit. Ze droeg deze gebloemde jumpsuit van het Britse merk Seren.

2021

Máxima, Koningsdag 2021

In 2021 is de koninklijk familie weer in het openbaar te zien in Eindhoven. Koningin Máxima draagt hier een matchende rok en top van Natan, ook het hoofddeksel bevat dezelfde print als de rest van de outfit. 

2022

Máxima Koningsdag Maastricht

Afgelopen jaar werd Koningsdag gevierd in Maastricht en koningin Máxima droeg hier een stijlvolle roze capejurk van Natan. 

ANP/Modekoninginmaxima

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--