Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paddington-beertjes voor Elizabeth worden gedoneerd

17 oktober 2022 · Leestijd 2 min

De Paddington-beertjes en knuffelberen die bij de Britse koninklijke gebouwen zijn neergelegd na het overlijden van koningin Elizabeth, worden gedoneerd aan een goed doel. Dat heeft Buckingham Palace zaterdagavond bekendgemaakt.

Het Britse hof deelde een foto van koningin-gemalin Camilla die poseert met tientallen van de beertjes. De foto is gemaakt op 13 oktober, exact 64 jaar nadat het eerste Paddington-boek werd gepubliceerd.  

In juni maakten koningin Elizabeth en beertje Paddington samen een video die viral ging. De beer en Elizabeth dronken samen een kopje thee. Ze deden dit ter ere van het zeventigjarig regeringsjubileum van de Queen.

Lees verder onder de video!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Door deze video legden veel mensen een Paddington-beertje en een marmelade-sandwich - bekend uit de verhalen van Paddington - bij de koninklijke gebouwen neer ter nagedachtenis aan Elizabeth. Buckingham Palace riep de Britten echter op om liever bloemen neer te leggen.

De beertjes die wel zijn neergelegd gaan naar Barnardo's, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor kwetsbare kinderen. De knuffels worden in de komende weken professioneel gereinigd en naar de organisatie gebracht.

Bloemen -Buckingham Palace
''Dank je''.
beertje-na-overlijden-queen-elizabeth

ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--