Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paleismedewerker Buckingham Palace heeft Elizabeth bestolen

1 december 2020 · Leestijd 2 min

Een voormalig paleismedewerker van Buckingham Palace heeft toegegeven dat hij in de tijd dat hij er werkte meerdere voorwerpen heeft gestolen. De 37-jarige Adamo Canto pleegde de misdrijven tussen november 2019 en augustus 2020, meldt de BBC.

De politie vond een groot aantal gestolen voorwerpen in de vertrekken van de paleismedewerker. Onder de gestolen voorwerpen bevonden zich onder meer medailles en fotoalbums. Ook had de dief zich een aantal gesigneerde foto's toegeëigend van prins Harry en prins William en zijn vrouw Catherine.

De paleismedewerker, die werkzaam was in de catering van het paleis, maakte misbruik van het feit dat hij door de coronapandemie toegang kreeg tot kantoren en andere kamers waar hij normaal gesproken niet kon komen. Daardoor kon hij onder meer stelen uit kluisjes van medewerkers en de berging van de hertog van York.

Volgens de aanklager had de paleismedewerker meerdere voorwerpen met een waarde van tussen de 10.000 en 100.000 pond (rond de 111.000 euro) op eBay te koop aangeboden. Met de verkoop van de voorwerpen, die voor een stuk lagere prijs werden aangeboden, verdiende Canto zo'n 7.700 pond (ongeveer 8500 euro).

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--