Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paul en de provincie: Flevoland (Zuidelijk Flevoland)

12 juni 2021 · Leestijd 2 min

Paul Rem, conservator van Paleis het Loo, reist voor ons stad en land af om enkele koninklijke bezoeken in de Nederlandse provincies uit te lichten. Vandaag de laatste aflevering van deze serie. Paul is te vinden in Zuidelijk Flevoland.

Almere

Paul Rem trapt zijn laatste provinciebezoek af in Almere. In 2020 is koning Willem-Alexander ook in deze stad op bezoek, bij studenten en statuszoekers.

Gemaal

Het 'De Blocq van Kuffeler Gemaal' speelt een belangrijke rol bij de drooglegging van Zuidelijk Flevoland. Het wordt in 1967 in werking gesteld door koningin Juliana met een slinger aan de bel.

NLdoet

In maart 2014 zijn de prinsessen Beatrix, Margriet en Marilène in Zeewolde. Zij doen daar mee met NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie georganiseerd door het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en doen zelf ook elk jaar mee met de vrijwilligersklussen in het land.

De Meerpaal

Koningspaar_streekbezoek_Flevoland_2017.jpg

Paul neemt ook een kijkje op het Meerpaalplein van Dronten. Daar staat cultureel centrum De Meerpaal. Hier werd in de jaren 1968 tot 1985 het tv-programma 'Stuif es in' opgenomen met presentatrice Ria Bremer. Op dit Meerpaalplein sloten koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2017 hun streekbezoek aan Flevoland af.

Lelystad

In datzelfde jaar bestond Lelystad, de hoofdstad van Flevoland, precies 50 jaar. Bij dat feest is ook de koning van de partij. In de video hieronder ziet u daarvan een verslag.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--