Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Politie start onderzoek naar organisatie prins Charles

16 februari 2022 · Leestijd 2 min

De Britse politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mogelijke fraudezaak die gelinkt is aan The Prince's Foundation, de liefdadigheidsinstelling van prins Charles. Een Saoedische miljardair zou in ruil voor donaties het Britse staatsburgerschap en een ridderorde hebben geëist.

Michael Fawcett, voormalig directeur van de liefdadigheidsinstelling, is eerder opgestapt na ervan te zijn beschuldigd dat hij het staatsburgerschap en een ridderorde aan miljardair Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz had beloofd. Fawcett zou volgens gelekte berichten tegen Mahfouz hebben gezegd dat koninklijke liefdadigheidsinstellingen "verheugd en bereid" zijn om te helpen, zo meldden Britse media eerder.

Volgens verscheidene Britse media zou Clarence House in september hebben gezegd "niet op de hoogte te zijn" van het verkrijgen van een staatsburgerschap voor donaties. De prins van Wales zei toen ook volledig mee te werken aan het onderzoek. Volgens de verklaring houdt het onderzoeksteam contact met The Prince's Foundation "over de bevindingen van een onafhankelijk onderzoek naar fondsenwervingspraktijken". De liefdadigheidsinstelling heeft een aantal "relevante documenten" aangeleverd, aldus de politie.

The Prince's Foundation werd in 1986 opgericht door prins Charles. De organisatie zet zich in voor architectuur en het samenbrengen van burgers hiervoor.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--