Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert brengt bezoek aan Franse kustplaats

27 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert II van Monaco heeft maandag de historische banden aangehaald met het nabijgelegen Antibes aan de Franse Côte d'Azur. Dat behoorde 412 jaar geleden nog tot het rijk van de familie Grimaldi, die de kustplaats in 1384 veroverde en in 1608 overdroeg aan de Franse koning Henri IV. Voor Albert in elk geval genoeg reden om even te komen buurten. De afstand met Monaco, dat de Grimaldi's sinds 1297 in bezit hebben, is maar 44 kilometer.

Samen met de burgemeester van Antibes onthulde de soevereine prins een nieuw bord onder het plaatsnaambord van de Franse gemeente, waarop vermeld staat dat Antibes een gezamenlijke geschiedenis heeft met de Grimaldi's van Monaco. Burgemeester Jean Leonetti nam de prins ook mee naar het eeuwenoude Chatêau des Grimaldi, waar Albert een gedenksteen mocht onthullen die komende generaties laat weten dat hij op 26 oktober 2020 op visite is geweest.

Het kasteel in het oude centrum van de stad doet sinds 1966 dienst als Picasso Museum. Albert kreeg een rondleiding en bezocht ook de tentoonstelling waarvoor stukken zijn uitgeleend uit het Huisarchief van de prinselijke familie. Leonetti en Albert spraken in toespraken de wens uit dat de historische banden zich vertalen in hernieuwde banden voor de toekomst.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--